Sudija o kojem bruji svijet

Bolje mu je neka uzme kutlaču, kao svoj prezimenjak Džejmi (Jamie), glasio je jedan od, vjerovatno, nekoliko miliona komentara koji su počeli sijevati na društvenim mrežama nakon što je engleski sudija Majkl Oliver (Michael) u 93. minuti utakmice Lige prvaka između Reala i Juventusa pokazao na bijelu tačku i time, praktično, proveo Špance u polufinale.

Pitanje je li jedanaesterac, koji je Kristijano Ronaldo (Cristiano) pretvorio u zlatni gol, postojao ili nije, podijelilo je svijet. Možda je pogriješio, možda nije, ali nesretni Oliver bio bi kriv šta god da je odlučio. Jedino u čemu se svi mogu složiti jeste da je imao peh da mu se u 93. minuti dvoboja divova koji može prelomiti i najmanja sitnica, desi nešto zbog čega mora prevagnuti na neku od dvije strane. A to preksinoć, na žalost velikog broja Bosanaca i Hercegovaca, nisu bili Miralem Pjanić i Juventusovi junaci, koji su i pored vrhunske predstave i tri postignuta gola, morali potpisati kapitulaciju.

Siroti Oliver tako je, i da ga niko ništa nije pitao, postao zvijezda večeri. Jednima omražen, drugima slavljen.

Majkl Oliver potječe iz Ešingtona. Ima 33 godine i bavi se osiguranjem, baš kao i njegov otac Klajv (Clive), koji je također bio sudija.
Avaz

Back to top button